Oldalainkat 47 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2011.06.25 - Főtéravatás és főzőverseny - Tépe

Forrás: http://www.haon.hu

Tépe – Messze földön híresek voltak egykor a tépei szőnyegszövők, ezért a helyiek úgy döntöttek: mestereikről nevezik el a közel negyven millió forintból megépített főteret.

Az önkormányzat támogatásával sikeresen pályázott a Tépei Kulturális és Szabadidős Egyesület. Az uniós forrásnak köszönhetően megújul a bihari kis község arculata: mintegy 2000 négyzetméter díszburkolatot raknak le a település központi részén, 5000 négyzetméternyi területet füvesítenek, és fákkal ültetik körbe a Szőnyegszövő teret.

Nagy terveket szőnek a helyiek, a kultúra és a turizmus felpezsdülésében bíznak ugyanis. Szabó Zsolt, a Tépei Kulturális és Szabadidős Egyesület elnöke úgy gondolja: a Szőnyegszövő téren megrendezett fesztiválok közvetetten a község gazdasági megerősödéséhez is vezetnek a későbbiekben.

Három napra tervezett program-kavalkád várja az ünnepelni és szórakozni vágyókat a június 25-én megrendezett főtéravatáson. A település történetéből nyílik fényképes kiállítás, nosztalgia lovas kocsikázás, utcazene, a templom oldalánál főzőverseny, majd a 60-as 70-es évekre emlékeztető bál garantálja nap végén, hogy a tépei szőnyeg után a tépei közösségi élet is messze földön elhíresedjen.

További infó: http://www.haon.hu