Oldalainkat 50 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2011.06.18 - Keresztúri Szabadtűzi Főzőverseny

Hejőkeresztúri Hagyományőrző Gasztronómiai Napok. Keresztúri-gulyás Főzőverseny a hagyományőrzés jegyében.

A Hejőkeresztúri Önkormányzat szabadtéri - bográcsos ételek - főzőversenyét hirdeti meg. Bárki részt vehet a versenyen, aki ambíciót érez a szabadtéri bográcsos ételek készítéséhez, és jelentkezik a versenykiírás alapján e nemes vetélkedőre. A versenyzőknek az önkormányzat által kijelölt területen kell felállítani a saját maguk által hozott főzősátrat, ahol felállíthatják bográcsukat és elkészíthetik a remekművüket. Legyen az egytálétel – bográcsgulyás – vagy bármilyen régies ízeket tartalmazó bográcsban készíthető tájjellegű étel. Lényeg az, hogy minden nyersanyagot, fűszert, főző és a tálaláshoz szükséges eszközt a versenyzőknek kel hozni saját maguknak.

A jelentkezési lap a www.hejokeresztur.hu oldalról letölthető. (link)

A főzőverseny résztvevőinek írásban kell jelentkezniük, ahol garantálják az általuk hozott nyersanyag minőségét, és nyilatkoznak arról is, hogy betartják az ide vonatkozó összes hatósági előírást, csak kóstoltatnak, nem árusítanak és egyszer használatos kínáló eszközöket használnak.

A verseny megnyitója 2011.06.18.-án 8.30.-kor lesz a főzőverseny helyszínén.

A főző csapatok 2-3 főből állhatnak, de bármilyen létszámmal lehetnek kísérők, segítők stb.

A csapatok 12:00-tól adhatják át a zsűrinek a versenyműveket, úgy hogy a zsűrihez visznek 2 adag ételt szépen szakszerűen díszítve és tálalva, mivel a zsűri ezeket is értékeli.

A zsűri neves szakemberekből áll. 15.00 Főzőverseny eredményhirdetése

Forrás: http://hejokeresztur.hu