Oldalainkat 61 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2011.06.25 - X. Népi Ételek Főzőversenye - Jászberény

A megszokottnál kicsit korábban, június 25-én, szombaton lesz a jubileumi, tizedik versengés a Margitszigeten. A szokásos megnyitó 9 órakor lesz Szántai Tibor vezetésével, aki az egész napot „vezényli”. Hagyományosan csapatok versengenek három kategóriában bográcsos és szabad tűzön készített ételekkel, illetve süteményekkel. A jól bevált kóstolójegy idén is segíti, hogy az ínyencek többféle ételkölteményt megkóstolhassanak, és a közönségdíj odaítélését ezzel is segítsék.

Most is amatőr és profi kategóriában értékeli a zsűri a teljesítményeket, és a zsűri elnöke sem lesz ismeretlen Sári Zsolt néprajztudós személyében. Szintén nem változott, hogy a Jászsági Ínyesmester fődíja egy italhűtő lesz. Egyedi lesz viszont a díjazottak ajándéka, ezeket kukoricacsuhéból készíti egy porteleki kézműves asszony. Más kézművesek is kipakolnak a szigeten, és az élő cigánymuzsika sem fog hiányozni.

A főzőversenyre a szervezők nagyjából a megszokott 50-60 csapatos nevezést várják. Az a tapasztalat, hogy a csapatok létszáma évről évre növekszik, ami azt jelzi, hogy a jászberényi Margitszigeten igen kellemes a főzőverseny, ami egésznapos szórakozás is egyben. A verseny díszvendége a Kunság. Így Túrkeve főzőcsapata már pénteken megérkezik, és kunsági ételekkel, italokkal várják a jászságiakat a szigeten.

A szervezők elmondták, június 20-ig még lehet jelentkezni a X. Népi ételek főzőversenyére, hiszen a helybelieket mindig szívesen látják, nem utasítottak még el senkit. Tehát egy jó csapatot össze lehet még verbuválni a június 25-i versenynapra!

Forrás és további információk: http://tutihir.hu