Oldalainkat 49 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2011.07.16 - I. Hódmezővásárhelyi Főzőverseny

Idén első alkalommal rendezik meg a Hódmezővásárhelyi Főzőverseny és Bemutatót, amellyel hagyományt szeretnének teremteni – mondta Galambos Csaba szervező, a Kistópart Vendéglő konyhafőnöke.

A versenynek nincs nevezési díja. Két kategóriában lehet indulni, attól függően, hogy valaki szakács egy étteremben, vagy amatőr.

A háromtagú zsűriben a két budapesti mesterszakácson kívül a civil oldal is képviseltetve van, Martonosi János, a Rádió 7 és a www.proemand.hu hírigazgatója által. Emellett azonban számoljanak az indulók azzal is, hogy a közönség is megkóstolhatja főztjüket, ugyanis Közönségdíjat is kiosztanak.

Éttermi kategórián belül Grill és Bogrács kategóriákban indulhatnak a versenyzők, ezekben 1-3. kategóriában hirdetnek eredményt. Azonban azok, akik az Éttermi kategórián belül bogrács- és grillételeket is készítenek, esélyük van az Abszolút nyertes cím elnyerésére, amely mellé egy Vándorserleg is jár, ezzel is utalva a rendezvény hagyományteremtő jellegére.

Az Amatőr kategórián belül az 1-3. díj mellett Hagyományőrző díjat, Kreatív díjat és Közönség díjat is kiosztanak. Kreatív díjat kap az az induló, aki a legrendhagyóbb módon készíti vagy tálalja ételét. Hagyományőrző díjat pedig az, aki a legjobban ragaszkodik a hagyományos receptúra mellett a hagyományos elkészítés mellett.

A versenyre jelentkezni előzetesen és a helyszínen is lehet, a rendezvény napján, július 16-án, szombaton reggel 8-kor.

Forrás: http://promenad.hu