Oldalainkat 75 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2011.08.06 - Főzőverseny a III. Hernád Fesztiválon - Hernádszentandrás

Sport, főzőverseny, “Egészség-sziget” a III. Hernád Fesztiválon

Hernádszentandrás (MTI) - Sportprogrammal, a VII. Szentandrás Kupával, a Szentandrás Íze Főzőversennyel és az "Egészség-sziget" elnevezésű szűrőprogrammal, életmód tanácsadással várják az érdeklődőket augusztus 6-án a III. Hernád Fesztiválon Hernádszentandráson.

Különleges eseménye az abaúji résznek a Hernád Fesztivál – mondta Üveges Gábor, a település független polgármestere az MTI-nek. Félévtizede annak, hogy a négy és félszáz lelkes település önkormányzata kiemelt jelentőséget tulajdonít a helyi és térségi jelentőségű rendezvények rendszeres szervezésének.

Hozzátette: ezen időszakot megelőzően évente csupán két-három program várta az érdeklődőket, ma már huszonnégy, huszonöt szerepel a palettán.

“A szűkös önkormányzati költségvetési mozgástér ellenére pályázati forrásokból, valamint eseti jelleggel szponzorok támogatásaiból sikerült és sikerül – az összefogásnak köszönhetően – életet vinni az abaúji falu, sőt a térség mindennapjaiba. A klasszikus Falunap helyett 2009-től kezdődően minden év augusztusának első szombatján Hernád Fesztivál néven egy korszerű, a nagyközönség számára is egyre vonzóbb rendezvényt szervezünk” – hangoztatta.

Állandó része a kínálatnak a Szentandrás Kupa – kispályás labdarúgó torna -, a Szentandrás Íze Főzőverseny, és a délutáni színes kulturális programkínálat végén egy neves előadó koncertje, idén a Republic-kal. A focitornára nyolc csapatot várnak, a főzőversenyen pedig minden versenyzőnek egy szabadon választott bográcsételt kell elkészítenie, minimum 20 fő részére elegendő mennyiségben. Az elkészült ételeket három tagú zsűri értékeli, de közönségszavazatra is lesz lehetőség.

Az Egészség-szigeten szűrővizsgálatokkal, életmód-tanácsadással várják az érdeklődőket, emellett az idősek gondozását, a csecsemőápolást, az életvezetést, és az elsősegélynyújtást érintő témákban is felvilágosítást, információt kaphatnak a kisközségbe látogatók.