Oldalainkat 52 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2011.09.23-24 - V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály-választás

Ismét főzni és szórakozni invitálják a közönséget a Hotel Sopron udvarára!

Jelszó: Amerikából jöttem, mesterségem címere a soproni kékfrankos.

Szeptember 23-án és 24-én immár ötödször rendezik meg a Hotel Sopron szervezésében a kétnapos PannoMánia-Soproni Kékfrankos Szakácskirály-választást és utcafesztivált Sopronban.

Péntek este színes vásári felvonulás indul a Liszt Ferenc térről a Széchenyi teret érintve a Várkerületen keresztül a Hotel Sopronba az ágfalvi német nemzetiségi fúvószenekar és a mazsorettek kíséretében. A hivatalos megnyitót fergeteges retrobuli követi, melyen közreműködik a Club7 együttes, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.

Szombaton délben elkezdődik a soproni kékfrankos bogrács-főzőverseny és fesztivál. A versenyre minimum hat fős csapatok jelentkezhetnek. A résztvevőknek saját, hozott alapanyagból, kékfrankossal kell elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt, melyet a Benke Laci bácsi vezette zsűri a közönség bevonásával bírál el. A legmagasabb pontszámot elérő társaság nyeri el az V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet.

Idén is folytatódik a már hagyománnyá vált süteményverseny. A háziasszonyok borral készült finomságokat készíthetnek, melyekkel értékes díjakat lehet nyerni. Lesz még néptánc, bábműsor a gyermekeknek, musical, karaoke és jelmezverseny.

Este utcabál veszi kezdetét, melyen fellép a Continental Band. Sztárvendég: Janicsák Veca. Tíz órakor kihirdetik a főzőverseny eredményét, és megkoronázzák az V. Soproni Kékfrankos Szakácskirályt. Majd éjfélig folytatódik a mulatozás, vigadalom, tánc.

A gyermekeknek 12 éves korig a belépés díjtalan, a felnőttek kékfrankos kupon megvásárlásával léphetnek be a rendezvényre.

Forrás: http://www.mixonline.hu