Oldalainkat 7 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2012.07.06-08 - Borbarát találkozó és Főzőverseny Pakson

Borbarát találkozó és főzőverseny a 20. paksi Gastroblues Fesztiválon

Forrás: http://www.trademagazin.hu

Huszadik alkalommal rendezik meg július első hétvégéjén, Pakson a Gastroblues Fesztivált, a zene és gasztronómia közös ünnepét. Lesz az idén is borbarát találkozó, illetve főzőverseny négy kategóriában, tájékoztatta Gárdai György szervező az MTI-t.

A Gastroblues Fesztivál sokszínű zenei programot kínál: Ken Hensley, Glenn Hughes és Rick Wakeman személyében három zenészlegenda is fellép, de gazdag lesz a gasztronómiai program is. Többféle bemutató is lesz, így kecske- és tehénsajt, szarvasgombával készült étel, házi rétes és csokoládé. A vendéglátásról a Bajai halászléfőző, a Békéscsabai kolbász, az Abonyi gulyás és a Szekszárdi grill Kommandó gondoskodik, árulta el Gárdai György.

A zárónapon rendezik a főzőversenyt.

Borral készült ételek, borkorcsolyák, halászlé és egyéb ételek kategóriájában lehet majd nevezni, illetve díjazzák a legszebb főzőhelyet, és átadnak egy közönségdíjat is. Gárdai György emlékeztetett rá, hogy a 17. fesztiválon regisztrált magyar – és valószínűleg világ – rekord született: a legtöbb borral készült ételt tálalták fel.
A főzőverseny jótékony célú, bevételét Paks testvérvárosa, a Kárpátaljai Visk község magyar óvodájának a létrehozására szánják a szervezők – tájékoztatta az MTI-t Gárdai György.