Oldalainkat 36 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2012.06.23 - Szent Iván napi főzőverseny - Érd

Szent Iván napi bográcsos főzőverseny

Forrás: http://www.erdioldal.hu

Közös rendezvény, közös szervezés!

Június 23-án Mindenkit szeretettel várunk bográccsal, bele és mellé valóval, egy bográcsos főzőversenyre és esti tábortűzre. A napot szeretnénk megtölteni műsorral, ezért nagy szeretettel várjuk az egyéni kezdeményezéseket, gyerek és kórus produkciókat, táncos és hangszeres előadásokat, stb.

„Noha a nyári napforduló rendesen június 21-én van, mégis ezt az évszakfordulót sokszor a június 24-i Szent Iván napjával kapcsolják össze, amely a keresztény naptárban Keresztelő Szent János ünnepe. E titokzatos, misztikus nap - Szent Iván, illetőleg Keresztelő Szent János - estéjén, Európa számos részén fáklyás körmeneteket tartottak, a mezőkön tüzeket gyújtottak, hogy elriasszák vele a gonosz szellemeket, elűzzék a sárkányokat, védelmet nyerjenek a tűz, a köd, a jégeső, a dögvész ellen.” *

E titokzatos, misztikus napot megünnepelendő a Pincetulajdonosokkal Érd-Ófaluért Közhasznú Egyesület kezdeményezésére június 23-án érdi családokkal, csoportokkal, szervezetekkel, egyesületekkel karöltve Szent Iván napi és éji ünnepséget tartunk, Ófaluban a Kastély-dombon. Jelen pillanatban két biztos pontja van az eseménynek, ami köré szerveződnek a programok:

  • bográcsos főzőverseny
  • esti tábortűz.

Mindenkit szeretettel várunk, aki szívesen részt venne a mulatságban.

Az ünnepség önszervező módon „szerveződik”.

Forrás és további infók: http://www.erdioldal.hu