Oldalainkat 27 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2012.10.21 - Töltöttkáposzta főzőverseny - Békéscsaba

Ismét töltött káposzta főzőverseny!

Forrás: http://csabaikolbaszfesztival.hu

Idén is megrendezik a Töltött káposzta főzőversenyt a Csabai Kolbászfesztiválon október 21-én 10 órától, melyre még várjuk a vállalkozó kedvű és főzni vágyó 3 fős csapatok jelentkezését.
A megmérettetésen induló csapatoknak a helyszínen átvett 4 kg darált húsból és a hozzávaló savanyú káposztából bográcsos töltött káposztát kell készíteniük, melyből 1 adagot ( 2 töltelék) kell a zsűri részére bocsátaniuk.

Emellett a versenyzők 6 adag töltött káposztát kóstoló formájában a nagyközönség számára - kóstolójegy ellenében – kínálják fel a fesztiválon.

A versengés folyamán a főzőversenyre érkező vendégek kóstolójegyet vásárolhatnak a rendezőktől, mellyel a versengő csapatoknál készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatják meg.

A verseny nevezés díja, mely magában foglalja a hús és a káposzta árát is

6. 000 Ft. A kaució 3.000 Ft, melyet a csapatnak a főzőverseny helyszínén a rendezőknek kell megfizetnie, ezt az összegét pedig a főzőverseny végén a kóstolójegyek leadásával kap majd vissza a csapat. A kóstolójegy ára 500 Ft/db.

A megmérettetésen a rendezők biztosítják az asztalt, a húst, a savanyú apró és fejes káposztát. A csapatoknak magukkal kell hozni a bográcsot állvánnyal, gázrózsát palackkal a fűszereket, a munkálatokhoz és a tálaláshoz szükséges eszközöket.

Fontos kiemelni, hogy csak nyomáscsökkentővel ellátott, kereskedelmi forgalomban használatos gázpalack engedélyezett a Fesztivál területén.

A verseny során továbbá a csapatoknak kötelező lesz a védősapka, kötény, köpeny használata minden csapattag számára.

A verseny díjai:

I.   2012. Kolbászfesztivál Aranybogrács díj + ajándékcsomag
II.  2012 . Kolbászfesztivál  Ezüstbogrács  díj + ajándékcsomag
III. 2012 . Kolbászfesztivál  Vasbogrács  díj  + ajándékcsomag

A Töltött Káposzta Főzőverseny eredményhirdetése pedig október 21-én 16 órától kerül megrendezésre.

Forrás és további információk: http://csabaikolbaszfesztival.hu