Oldalainkat 57 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2013.07.19-21 - Barokk főzőverseny - Fertőd

Barokk főzőverseny az Esterházy-kastélyban

Forrás: http://mno.hu

A barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit kívánja feleleveníteni a fertődi Esterházy-kastélyban július 19. és 21. között az Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál, amelynek főzőversenyén profi és amatőr szakácsok is összemérhetik tudásukat.

A versenyzőknek a választott úri konyha vagy csárda konyha kategóriában korhű módon elkészített barokk ételeket kell tálalniuk. A fesztiválon ugyanis az ízek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a korhű megjelenésre is, amely szintén a zsűrizés tárgyát képezi – áll a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Úri konyha kategóriában a versenyzők kakast, pisztrángot, szűzpecsenyét kapnak alapanyagnak, amelyből – friss fűszernövények felhasználásával – a rendelkezésükre bocsátott kemencében és takaréktűzhelyen kell háromfogásos menüt elkészíteniük.

A csárda konyha kategóriában marhalábszárból kell barokk ételt felszolgálni bogrács, tárcsa, illetve egyéb korhű főzőeszköz használatával. A sütés-főzésre öt óra áll rendelkezésre. Az úri konyha győztes menüsora lesz 2014 évben az Esterházy-kastély gálavacsoráinak menüsora.

Forrás és további infó: http://mno.hu

Hivatalos honlap: http://fertodfesztival.hu/