Oldalainkat 64 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2014.02.08 - Mangalica Fesztivál - Budapest, V. ker.

Bográcsos főzőverseny a Mangalica Fesztiválon

Forrás: http://www.mangalicafesztival.hu/?page=fozoverseny

A főzőverseny időpontja 2014. február 8. szombat

Helyszín: Budapest V., Szabadság tér

Természetesen minden étel csak mangalicából készülhet. A fesztivál ideje alatt, szombaton kerül megrendezésre az esemény. Szeretnénk, ha igazán egyedi receptek kerülnének bemutatásra és Budapest szívében is, megmutathatnánk milyen fantasztikus hagyományokkal, rendelkezünk. Nevezni lehet egyénileg és csapatban. Nevezni a nevezési lap kitöltésével lehet.

A nevezési díj 15.000 Ft + áfa (27%)

A nevezési díj tetszőleges létszámú csapatra vonatkozik és tartalmazza a 3kg mangalica apró húst illetve egy sörpad garnitúrát. Igény szerint gázégő fejet. Szintén igény szerint tudunk biztosítani gázpalackot, melynek díja 5400 Ft, kérjük ezt a nevezési lapon feltüntetni illetve a nevezési díjjal együtt elutalni szíveskedjenek. A főzéshez szükséges egyéb eszközöket a csapatnak magának kell biztosítani. Lehetőség van fával való tüzelésre is, de csak abban az esetben, ha a csapat megfelelő minőségű tűz tálcával rendelkezik.

A program 10:00 órakor a helyek átvételével kezdődik, ezek után mindenki szabadon készülhet az ételeivel. Nem határozzuk meg a végét, azt a helyszínen az ételek készültségi fokától tesszük függővé, terveink szerint a zsűrizés után legkésőbb 15:00 órakor eredményt hirdetünk.

Az elkészült ételeket a helyszínen értékesíteni nem lehet, illetve csak saját fogyasztásra használható.

A munkák során be kell tartani az alapvető higiénés feltételeket. A keletkezett veszélyes hulladékot az arra átadott zsákban kell tárolni és a verseny végeztével a kijelölt személynek átadni.

A zsűri több szempont szerint fog értékelni.

  • Illat
  • Látvány
  • Recept különlegessége, eltérése a megszokottól
  • És természetesen, ami a legfontosabb az ÍZ

A nyertesek megkapják a fesztivál díjat, ünnepélyes díjkiosztó keretében.

Jelentkezés és további információ:  
http://www.mangalicafesztival.hu/?page=fozoverseny