Oldalainkat 73 vendég böngészi

PostHeaderIcon Bográcsolás táncosokkal

Forrás: http://zalaihirlap.hu/

Zalaegerszeg - Negyedik alkalommal tartott családi napot a Gála Társastáncklub Egyesület. Idén az AquaCity adott otthont a bemutatókkal is összekötött összejövetelnek.

A borongós, esős időben nem volt tömeg a medencék körül, de telt ház esetén sem lett volna gond: az illat mutatta az utat, könnyedén megtalálta az ember a gálások csapatát. A bográcsokban rotyogott az étel, de persze nem csak a gasztronómiáról szólt a nap. A táncosok bemutatókat is tartottak. A rendezvénnyel lezárták a mozgalmasra sikeredett szezont, noha nem lesz túl sok idő a pihenésre:

- Lesz egy-két hét szünet, de aztán kezdődnek a táborok, ahol vagy a már meglévő koreográfiákat tökéletesítik, vagy pedig újakat tanulnak - említette Albert Tivadarné, Zsuzsa, a szombati rendezvény szervezője, a Gála egyesületének elnökségi tagja a táncosok közeljövőre tervezett programját. - A családi nappal a mindennapokat szeretnénk megtörni, de arra is alkalmas ez a kötetlen találkozó, hogy az új formációba kerülő táncosok se csupán próbán ismerjék meg egymást jobban, nekik is könnyebb legyen majd a beilleszkedés. Mindemellett a hozzátartozókat is összekovácsolja. Ez már csak azért is lényeges, mert rengeteget tesznek a gyerekek sikeréért, nagyon sokat segítenek a háttérben. Azt hangoztatjuk, hogy a Gála egy nagy család, tulajdonképpen ez a rendezvény is ezt igazolja.

A táncosok nemcsak Zalaegerszegen léptek fel, de Zalakaroson is várták őket szombaton, ám a rövid délutáni kitérőt követően számukra is folytatódott a családi nap programja. A tánctanításról - az időjárás miatt távol maradó vállalkozó kedvű nézők híján - azonban le kellett mondaniuk, így aztán a tagtoborzást is későbbre halasztották.