Oldalainkat 39 vendég böngészi

PostHeaderIcon Szúnyogriasztási praktikák

  1. A lakás ablakaira rakj szúnyoghálót! Magad is beszerezhetsz tépőzárral rögzíthető szúnyoghálót nagyáruházakba, méteráru boltokban. S ezt fel tudod tenni az ablakkeretre. Ez sem rossz megoldás, de én jobban támogatom a redőnybe épített fel-le húzható szúnyoghálót.
  2. Aki romantikusabb lélek, az az ágy fölé is tehet szúnyoghálós baldahint. Távol tartja a szúnyokat és szellőzik is. Ezt főleg kisgyeremekeknél javaslom.
  3. Vásárolhatsz többfajta konnektorba dugható szúnyogriasztót. Létezik lappal működő, amibe minden éjszaka új lapot kell tenni. Van folyadékos is, aminél figyelj, hogy ki ne fogyjon, mert akkor már nem hat. Létezik olyan, ami hanghatással űzi el a vérszívókat. Ez olyna frekvenciát bocsát ki, ami emberre és háziállatra nem hat, de a szúnyogokat távol tartja.
  4. Ha a szabadban töltöd az estéd, akkor be is fújhatod magad különböző spray-kel. Ezek között vannak természetes alapanyagúak, amiket gyermekekre is fújhatsz. Mielőtt ilyet veszel, szagold meg, mert némelyiknek elviselhetetlen szaga van, ami kellemetlen perceket, órákat okozhat, ha zavar, hogy “büdösnek” érzed magad.
  5. Már sokfajta kültéri szúnyogriasztó eszköz beszerezhető. Gondolok itt a fáklyákra, amihez riasztó olajat lehet kapni, mécsesekre, füstölő spirálokra. Sokféle méretben kapható már a kékfénnyel működő csapda, mely magához vonnza a rovarokat.
  6. Ha nyitott ablaknál szeretnél aludni, akkor párologtass fodormenta illóolajat az ablakod előtt, ezzel távol tarthatod a hívatlan vendégeket.
  7. A szúnyogok nem szeretik a légmozgást, ezért használj jól beállított ventilátort. Nem állítom, hogy éjszakárt szobába a legjobb megoldás, de nyári teraszon töltött estékre igen.

További infók: http://www.hosnok.hu