Oldalainkat 45 vendég böngészi

PostHeaderIcon Jótékony bográcsok a zalaegerszegi aquaparkban

Mire a strandolók érkeztek, már mindenfelé rotyogott a bogrács, a strand déli oldalán megkezdődött a főzés. A már hagyományos jótékonysági családi napra idén a városban működő cégek, intézmények, civil szervezetek tagjaiból alakult 25 főző brigád jelentkezett. Először egymás standjait látogatták, megindult a kóstolgatás, majd a fürdővendégek is megjelentek a csalogató illatokra. 

- Húszan jöttünk ki a főzőversenyre. Tavaly nagy sikere volt a palóclevesünknek, most pedig tejszínes, gombás, csirkemájas ragut készítünk, ami mellé kukorica polentát és cukkinis lepényt kínálunk - avatott be bennünket az ÁNTSZ csapatának strandmenüjébe dr. Illés Ibolya megbízott kistérségi tiszti főorvos.

Lapunk sátra mellett jóféle babos káposzta rotyogott, Takáts Sándor kollégánk ízvilága szerint, aki mellett tulajdonképpen csak kuktáskodni kellett a kollégáknak.

A nagycsaládosok egyesülete is népes csoportot alkotott. Mint a főzést megkezdő csoportból Garáné Lázár Tünde mutatta, erdélyi töltött káposzta került az asztalukra. Mint elmondták, a leglényegesebb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és strandolhassanak.

 

A polgármesteri hivatal standjánál sorozatban készültek a szilvásgombócok, amelyeknek a tésztáját Komáromy Béla pékmester állította össze, a hivataliaknak így is éppen elég munkát adott a kockacukorral bélelt szilvák csomagolása. Ugyanis, mint megtudtuk, 500-600 szilvásgombóc elkészítését tűzték ki célul, valamint  a jókedvet.

A nap jótékony célra fordítandó bevételét a városban működő Szent Család Óvoda tornateremmel és játszószobával történő bővítésére fordítják. A nap végére a belépőkből 912 ezer forint, a főzőcskézésből több mint 500 ezer forint gyűlt össze, a vállalkozások anyagi felajánlásaival együtt több mint 2 millió forinttal járul hozzá a jótékonysági rendezvény az óvoda fejlesztéséhez. Mint megtudtuk, a legeredményesebb főző csapat a négy főiskola palacsinta sütő közössége volt.

További infó és galéria: http://www.zalaihirlap.hu/