Oldalainkat 16 vendég böngészi

PostHeaderIcon Kétezren a Tisza-parti népünnepélyen

„Nem a vetélkedés a fő cél, hanem az, hogy együtt legyünk, ismerkedjenek, barátkozzanak egymással a városrészek lakói, és családi-baráti körben tudjuk eltölteni az új kenyér és az államalapítás ünnepét” – mondta el portálunknak Kohári Nándor.
A Szent István-napi áldást Perlaki György tápé-petőfitelepi plébános mondta el, majd megszentelte az újkenyeret. Ezt követően a társadalmi zsűri nekilátott a három asztalt teljesen megtöltő, felszámozott halászlevek végigkóstolásának.
„Nagyon sok a nevező, és rengeteg a jó halászlé. Van aki bajai hallével indult, a legtöbb viszont a hagyományos szegedi eljárással készült” – szemlélte végig a versenyműveket Juhász Gyula. „Ezért is döntöttünk úgy hogy az Arany, Ezüst és Bronz Bogrács díj mellett több mint tíz különdíjjal is jutalmazzuk a szakácsokat, ezen kívül az összes résztvevő emléklapot is kap.
Az eseményen részt vett B. Nagy László országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje is, aki az asztaltársaságokkal is megismerkedve kötetlen beszélgetés keretében bele is kóstolt a halételekbe.

 

Az Arany Bogrács díj átadójaként a polgármesterjelölt megköszönte a jelenlévőknek és a szervezőknek, hogy évről évre egyre nívósabb közösségi rendezvényükkel is hozzájárulnak Szent István királyunk ünnepléséhez.

További infó + Képek: http://szegedma.hu