Oldalainkat 54 vendég böngészi

PostHeaderIcon Falunap volt Kisfakoson

- Előző este bepácoltuk a húst, a dödöllét és a savanyúságot az asszonyok, a pogácsát és a stánglit pedig egyikünk anyósa készítette - mondta a bogrács mellett Soós János, aki ifjabb Garai Ferenccel kínálta az ebédet. - Tizenkét éve vagyunk polgárőrök, a járőrözéssel nemcsak a magunk, hanem mások értékeire is vigyázunk, a Kaposvári úti kereszteződésig, illetve a Sandi-hegykapuig kiterjesztve a tevékenységünket.

A szomszédságukban lévő lángossütő is nagy forgalmat bonyolított le, jelezve: az amúgy fodrászként dolgozó Lachenbacher Szilvia a tűzhelynél is megállja a helyét.

- Nyolc kiló lisztből sütöm a krumplis, tejfölös, sajtos, fokhagymás lángost, s természetes, hogy ingyenesen kínálom - mosolygott a fiatalasszony. - Ilyenkor ez a jellemző nálunk, hogy mindenki süt-főz, s az ételeinket grátisz adjuk, mert a legnagyobb fizetség, ha ízlik a kóstolóknak. Szerintem egy eszem-iszom, dínom-dánom nagyszerűen összefogja a közösséget, ragyogó alkalom a kötetlen kikapcsolódásra.

- Nagyon ízlik ez a tejfölös lángos, már másodszor eszem belőle - mosolygott a 15 éves Cser Dávid, akik szerint a településrész gyerekei jó közösséget alkotnak. - Szeretek itt lakni, a fiúkkal gyakran együtt játszunk és focizunk, s vannak vendégeink is, mint például Pintér Roland, akinek a nagymamája lakik itt.

- Négy éve élek itt, s immár három éve rendezzük meg a Fakosért Városszépítő Egyesülettel a falunapot - mondta annak vezetője, Nagy József. - A közösségi életet szeretnénk erősíteni, gyerekeket táboroztatunk, a fiataloknak klubrendszert alakítunk ki, s az idősebbeket sem hagyjuk magukra, egészségügyi mérések szervezésével is figyelünk rájuk. A kulturális programok pedig a szórakozást szolgálják.

További infó: http://zalaihirlap.hu