Oldalainkat 5 vendég böngészi

PostHeaderIcon Halfesztivál a "szögedi híd alatt"

Forrás: http://www.hirado.hu

Több, mint 200 mázsa hal ízesíti a fesztivál hangulatát, de lesz erős ember verseny és sárkányhajózás is szeptember 2. és 5. között a szegedi Tisza-parton.

Tizennegyedik éve, hogy szeptember első hétvégéjén a halászlé fenséges illata tölti be a szegedi Tisza-partot. Amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy halászlevet főzzenek "a szögedi híd alatt”, és ezzel kiérdemeljék a Halfőző Érdemrendet.

A különlegesen ízletes szögedi halászlé hagyományainak megőrzése, a hal, mint egészséges táplálék népszerűsítése érdekében alapított érdemrend elnyeréséhez a résztvevőknek hét éven át kell halat sütni-főzni.

Első évben minden halfőző vasbogrács érdemrendet kap, majd a réz,- bronz, ezüst, arany, gyémántbogrács fokozatokon keresztül jut el az Örökös Halfőző címig. A bankkártya méretű érdemrenden egy gyémántszemű ezüst hal, arany bogrács és rubin kövekkel kirakott lángnyelvek találhatók, mely méltó, ékszer értékű elismerése a hét éves kitartó hagyományőrzésnek.

További infó: http://www.hirado.hu