Oldalainkat 39 vendég böngészi

PostHeaderIcon 2011.05.28 - IX. Bogrács Napja- Paprikáskrumpli Főzőverseny, Gyomaendrőd

Forrás: http://www.kapcsolodj.be/

Fesztivál kezdete: 2011 Május 28. 09:00

Helyszín: "Szent Imre" Idősek Otthonának udvara, Gyomaendrőd, Magyarország

A gyomaendrőd öregszőlői városrészében található "Szent Imre" Idősek Otthonának udvarán (Kondorosi út mellett) ismét megrendezzük a "Bogrács Napját"
Vidám főzőverseny, ahol mindenki megmutathatja főzőtudományát egy hangulatos, egész napos rendezvény keretében.

Ízelítő a tavalyi rendezvényről

Az önkormányzati (idén dr. Szonda István vállalta magára a feladatokat) szervezésű paprikás krumpli főzőverseny szokásos helyén, a "Szent Imre" Idősek Otthonának udvarán várta a főzni vágyókat és a hagyományos ételeket kedvelőit egyaránt. De nemcsak a helyszín volt azonos a tavalyival, ugyanis az időjárás kísérteties módon idézte az elmúlt évit: a délelőtti órák napsütése idén is esőbe fordult délutánra.

A Bogrács Napja igazi néprendezvény, ahol mindig nagy számban jönnek el közelben élők, úgymint Öregszőlő és Endrőd lakossága. Az idősotthonok lakói minden éven visszatérő vendégek, iskolásokból idén mintha még több lett volna, mint tavaly. Egyfajta családi és gyermeknap ez, ahol közvetlen és baráti hangulatban zajlik a közös főzés és étkezés.
Az ételek elkészítése folyamán jellemzően hagyományosan, fával fűt alá mindenki a bográcsnak, és lévén a tűzhelyek viszonylag szűkös területen vannak összezsúfolódva, hatalmas füstfellegek közepette zajlik a főzés. Bár a bőségesen szálló füst olykor kellemetlen tud lenni, mégis sajátos hangulatot ad a rendezvénynek, s nem mellesleg egyedi ízt az ételnek. A legtöbben idén is paprikás krumplit főztek a különfélébb elkészítési módokon, de más tradicionális (bográcsos) ételek is asztalra kerültek.
Amíg a főzés zajlott, a gyerekeket Cibere szórakoztatta, később Váradi Zoltán csapatának küzdősport bemutatója zajlott, majd a Mraucsik duó szórakoztatta zenés műsorral a közönséget. Az eredményhirdetést követően a programok sora tovább folytatódott táncos és zenei programokkal.
Tímár Kitti szervező mint a zsűri tagja elmondta, hogy közel 40 nevező ételeit kóstolta meg a zsűri – a döntés meghozatala nem volt egyszerű, mert idén is finomabbnál finomabb étkek készültek.

Pontos helyszín: Öregszőlő

Belépő: A rendezvény látogatása ingyenes!

Forrás: http://www.kapcsolodj.be/